با طراحی و گرافیک بیشتر آشنا شویم

با طراحی و گرافیک بیشتر آشنا شویم

با طراحی و گرافیک بیشتر آشنا شویم

طراحی و گرافیک ( به انگلیسی graphic design ) از یک کلمه یونانی graphikos گرفته شده است که معنی آن طرح زدن است .

کلمه طراحی به معنی خلق آثار بصری و فرایند تجسم است که در یک لحظه شکل می گیرد و رابطه مستقیم با خلاقیت دارد.

یک نام گذاری بسیار دقیق و کامل تری است زیرا یک محدوده کاملا مشخصی است که از آن برای انتقال پیام برای مخاطب و بیشتر مواقع بر اساس نیاز سفارش دهنده و آن کسب و کار استفاده می شود. طراحی و گرافیک (به انگلیسی Graphic design) یعنی ارتباطی بصری و برای برقراری ارتباط بین یک شغل یا تجارت و مشتری با یک هویت بصری هست که از طریق ترکیب بین چندین عنصر رنگ، فرم، فضا ، تصویر و حروف استفاده می شود که نشان دهنده هدف و تجربیات و احساسات آن کسب و کار است.

گرافیک با ارائه اطلاعات متناسب همراه با زیبایی با قابلیت استفاده است که براحتی ایده های کسب و کار شما را ارائه می دهد.

چندین نوع گرافیک وجود دارد که هرکدام دارای تخصص و ویژگی های خاص خود هستند اما در کل همه آنها ایجاد تعادل در بین همین عناصر هستند که در ادامه به برخی از این موارد می پردازیم.

پیشینه طراحی

طراحی گرافیگ بصورت امروزی و آن گونه که ما می شناسیم از بعد از انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم شکل گرفته یعنی از زمانی که چاپ و فنون چاپ دستخوش تغیرات بسیار شده اما با کمی دقت در تاریخ می توان ردپای طراحی و گرافیک را از زمان های بسیار  دور مثلا  نگاره هایی در غار شووه در جنوب فرانسه، نگاره های غار لاسکو (چهارده هزار سال پیش از میلاد مسیح)، ستون تراژان رم یا دست خط هایی از سده میانه پیدا کرد. اما عنوان طر احی گرافیک به شکل امروز اولین بار در سال ۱۹۲۲ در یک مقاله به چاپ رسید.

طراحی و گرافیک
طراحی و گرافیک در گذشته نگاره های غار شووه

طراحی انواع مختلفی دارد

گرافیک گرایشات مختلفی دارد که ما در اینجا به چند مورد آن اشاره می کنیم.

طراحی  تبلیغاتی:کاتالوگ، بروشور، فولدر، اوراق اداری و…

طراحی انتشاراتی: طراحی جلد کتاب، صفحه بندی ، طراحی مجله، روزنامه، تصویر سازی

طراحی سه بعدی: ارائه و نمایش سه بعد اشیا در فضای دو بعدی مثل تلویزیون و مانیتور

گرافیک محیطی: طراحی های نمایشگاهی، طراحی شهری، گرافیک معمارانه و…

 دبوار نگارای(گرافیتی)

چاپ: طرحی که در نهایت چاپ و تولید انبوه دارد.

طراحی  گرافیکی پوستر

طراحی برای رسانه های تصویری: مثل سینما و تلویزیون

طراحی آگهی های تبلیغاتی تصویری

طراحی صفحات وب

طراحی نشان یا لوگو

طراحی پیکتوگرام

طراحی حروف

طراحی  بسته بندی

 آگهی های تبلیغاتی تصویری

و…

اما نکته مهم در همه آنها رساندن مفهوم موضوع طراحی شده از طریق بصری است و گرافیک یعنی زبان تصویری.

ابزار ها مورد استفاده طراحی و گرافیک

 

طراحان گرافیک روش های مختلفی برای خلق یک ایده بصری دارند که به دو روش سنتی و دیجیتال است و در هر دوی آنها گاه  با ترکیب هنرهای دیگر مانند تایپوگرافی (طراحی حروف و طراحی کلمات)، نمادها، صفحه آرایی، عکاسی، نقاشی و تصاویر و … استفاده می شود.

طراحی رابطه مستقیم با حس و ذهن خالق خود دارد گرچه امروزه با وجود نرم افزارهای متنوع و دیجیتالی شدن این حرفه اکثر کارها انجام می شود اما طراحی و گرافیک هنوز هم حول محور اصول قدیمی خود قدم بر می دارد.

یک طراحی خوب نیازمند خلاقیت و ایده خوب است که باید یک طرح گرافیکی خوب و مورد قضاوت محصول آن باشد. شخصی که طراحی و گرافیک انجام می دهد در رساندن فکر و ایده خود سرعت بالایی دارد. ذهن طراح، ابزار اصلی اوست . طراح گرافیک باید درک کاملی از تئوری رنگ داشته باشد، به عنوان مثال انتخاب رنگ مناسب برای کارهای طراحی شده و یا رنگ لباس های یک سازمان می تواند هارمونی و هماهنگی خوبی از آن سازمان را برای بیننده و مشتریان آن سازمان القا کند و یا انتخاب رنگ قرمز برای هشدارها و رنگ سبز برای اعلان ها در نشانه ها می تواند تاثیر زیادی از لحاظ بصری بر مخاطب بگذارد.

مبحث طراحی آن باید همراه با استفاده از نرم افزارها (دیجیتال) یا بصورت دستی باشد که همراه با  تفکر مشاهده ای رعایت تقارن و تعادل، جریان جاری، تکرار الگو، رعایت نسبت طلایی، تایپوگرافی، فرهنگ مخاطب همراه با رنگ، ایده، خلاقیت و مهارت کافی طرحی را ایجاد کند که در عین سادگی تمامی مفهوم را به بیننده برساند .

مهمترین نکته در طراحی  که از اصول اولیه آن است ترکیب بندی بین تمام این عناصر و مواد قابل استفاده است.

تاثیر طراحی و گرافیک در زندگی

امروزه تاثیر گرافیک را می توانیم در همه جای زندگی خود مشاهده کنیم و بسیار زندگی ما به آن وابسته است مثلا در بخش تبلیغات مثل کارت پستال و طراحی بروشور، مجله و تبلیغات روزنامه، طراحی پوسترها، آگهی ها، طراحی بیلبوردها، اینفوگرافیک،  طراحی بروشور (چاپی و دیجیتالی)، بسته بندی، نمایش علائم تجاری و نمایشگاه، تبلیغات رسانه ای، طراحی بنرها.

طراحی و گرافیک فقط در حیطه چاپ و تبلیغات خلاصه نمی شود. در سینما و تلویزیون در تیتراژها ، و در هنر معماری، می تواند تاثیر خود را بگذارد مثل  طراحی هتل استیجن برگر در الگونا مصر که از ترکیبات هندسی استفاده کرده و بصورت تک رنگ است و از هر زاویه حس استواری را ایجاد می کند. در طراحی محیطی و زیباسازی فضای شهری مثل همین علائم راهنمایی و رانندگی طراحی فضای سبز، تمامی نشانه های گرافیکی در فرودگاه ها و یا ایستگاه مترو، طراحی تمبر، اسکناس، پارچه و … همه اینها را در بر می گیرد.

این مطلب را اشتراک بگذارید.

آخرین مطالب

طراحی سایت

طراحی گرافیک مدرن از پیشرفت‌های فناوری ناشی می‌شود مانند طراحی وب سایت که شامل ایجاد صفحات وب جذاب برای کارب …

ادامه مطلب »
خانهتماس با مافروشگاهارتباط با ما