چاپ افست
چاپ افست با بهترین کیفیت دلخواه شما
یکی از اصلی ترین مزایای چاپ افست، کم هزینه بودن چاپ افست با توجه به کیفیت بسیار بالای آن است. البته از لحاظ کیفیت بالاتر روش های دیگری نیز برای چاپ هستند، اما تفاوت قیمتی آنها به حدی است که چاپ آفست را به عنوان به صرفه ترین روش چاپی میتوان نام برد. از این رو برای طراحی و چاپ کاتالوگ در تیراژ بالا از چاپ آفست بهترین نتیجه را میگیرید.
چاپگرهای عادی در طی چرخه چاپ، با کم شدن جوهر، ممکن است تصویری کم رنگ را چاپ کنند. اما با چاپ افست، اپراتور چاپگر می تواند با چرخاندن کلیدها جریان جوهر را کنترل کند تا اطمینان حاصل کند که کیفیت چاپ شما در سطح مطلوب است. این بدان معناست که می توانید اطمینان حاصل کنید که در مدت زمان کمتری نسبت به چاپگر ساده مقادیر بسیار بیشتری از طرح چاپی خود را دریافت می کنید.
چاپ افست
چاپ افست به عنوان یکی از رایجترین و پرکاربردترین روشهای چاپ به شمار میرود. این نوع از چاپ اولین بار در قرن ۱۸ میلادی به عنوان روشی ارزان برای چاپ تصاویر و متن مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن به قدری سریع رشد کرد که به راهی برای تولید آثار هنری با هزینۀ پایین تبدیل شد. در ادامۀ این متن با چاپ افست و مشخصات و کاربردهای آن بیشتر آشنا میشویم.
چاپ افست چیست؟
امروزه استفاده از چاپ افست بسیار متداول است به حدی که آن را به عنوان چاپ تجاری در نظر میگیرند و تقریباً درصد بسیار زیادی از کارهای چاپی با این روشِ چاپ انجام میگیرد. دستگاه افست مکانیسم عمل خاص و البته سادهای دارد؛ به طور خلاصه روشِ کارش به این شکل است که تصویر یا متن موردنظر، هر چه که هست بر روی یک صفحۀ فلزی مخصوص به نام زینک یا پلیت انتقال داده میشود و این صفحه طوری عمل میکند که تنها تصاویر و نوشتههای یک متن، جوهر مخصوص چاپ را به خود میگیرند. بعد از آن سه استوانۀ تعبیه شده در این دستگاه کار را به عهده میگیرند و در نهایت طرحهای جوهرافشان شده چاپ میشوند. در واقع، چاپ افست این روش را از چاپ لیتوگرافی به دست آورده و در نتیجه غالباً به این چاپ، لیتوگرافی هم گفته میشود.
از ویژگیهای منحصر به فرد روش افست این است که در آن همۀ رنگها با ترکیب چهار رنگ آبی، سرخابی، زرد و یا سیاه که در اصطلاح CMYK گفته میشود، به وجود میآیند.
چرا چاپ افست؟
چاپ افست با اینکه قدیمی به حساب میآید، اما هنوز هم کاربردهای زیادی دارد و بسیار مورد پسند مشتریان میباشد و به همین خاطر هم هست که بسیاری از شرکتهای چاپ از آن به عنوان گزینهای برای انجام دادن کارهای چاپی مشتریان خود استفاده میکنند. این روشِ چاپ علاوه بر اینکه برای تیراژ بالا تا اندازۀ زیادی مقرونبهصرفه بوده، چاپ چهار رنگ و با کیفیت بالا را هم فراهم میکند. از طرفی دیگر چون دستگاههای چاپ افست متنوع هستند، بنابراین میتوانند طرحهای مختلف را در سایزهای گوناگونی چاپ کنند.
مزایای چاپ افست
چاپ با کیفیت بالا: با این چاپ، شما میتوانید هر بار یک تصویر چاپی با کیفیت بالا را داشته باشید. اپراتور چاپگر میتواند جریان جوهر دستگاه را کنترل کند، که این مسئله به این معنی است که تعداد نسخههایی که هدر میروند و یا کنتراست کافی ندارند به میزان زیادی کاهش پیدا میکنند. در نتیجه، شما تصاویری با کیفیت و دارای رنگهای دقیق در اختیار خواهید داشت.
هزینۀ پایین برای کارهای با تیراژ بالا: یکی از مزایای مهم این روش چاپی، هزینه پایین آن است. به عبارت دیگر این چاپ را ارزانترین نوعِ چاپ برای تیراژهای بالا میدانند؛ و به همین دلیل هم هست که نسبت به دیگر روشهای چاپ در سطح تجاری بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
سرعت بالا برای کارهای با تیراژ بالا: چاپ با کمک دستگاههای افست بسیار سریع و آسان انجام میشود. این مزیت وقتی اهمیت خودش را نشان میدهد که چاپ در تیراژ بالا مورد نیاز باشد. از این نظر چاپ افست به چاپ دیجیتال برتری دارد.
تنوع زیاد در مواد مصرفی چاپ: این روش چاپ بر روی خیلی از سطوح از جمله چرم، پارچه، فلز، انواع کاغذ، پلاستیک چوب جواب میدهد.
انواع کاربردهای چاپ افست
- برای چاپ انواع کتاب
- برای چاپ مجله و روزنامه
- برای چاپ ست اداری
- برای چاپ کارت ویزیت
- برای چاپ انواع مختلف بروشور و کاتالوگ
- برای چاپ نقشه و پوستر در سایزهای مختلف
- برای چاپ کتابچههای راهنما
- کاربرد برای چاپ طرح روی انواع پارچه، چرم، چوب و صفحات فلزی
- کاربرد در زمینۀ صنایع بستهبندی
- و …
روشهای چاپ افست
- چاپ شیت: در این روش کاغذ به صورت ورقههای جدا از هم وارد دستگاه چاپ میشوند.
- چاپ رول: در این روش کاغذ به شکل پیوسته و به صورت رول در دستگاه چاپ استفاده میشود.